Киев °C

Ваш Собственный Корреспондент

Последние новости

04:11
Ночные смены и хаотичный график - прямая дорога к депрессии
04:08
Энни Поттс: Детские сердца - бесценный дар
05:07
Брайан Кокс назвал Хоакина Феникса "ужасным" в роли Наполеона
05:05
Дочь Эминема выходит замуж: горячие фото с девичника
05:26
Фейки атакуют: ложные видео и фото после нападения Ирана на Израиль
04:26
Максимальный срок для оружейницы "Ржавчины" - предупреждение для Алека Болдуина
04:23
Боб Оденкёрк рассказал о сердечном приступе на съёмках “Лучше звоните Солу”
04:21
Сальма Хайек в свои 57 всё ещё горяча
06:18
Дети Мэтью Макконахи помогли стать ему лучшим актером
06:15
Королева свадебной моды Вера Вонг празднует своё 75-летие
01:18
Военные РФ перебрасываются в Нигер
01:15
Жестокое нападение в торговом центре Сиднея
04:51
Снижение цен на подписку на полностью автономное вождение от Tesla
04:44
Миллиардер за работой: Гейтс собственноручно ремонтирует экологичный асфальт
06:11
Трансгендерный спор: Джоан Роулинг жестко ответила Рэдклиффу и Уотсон
06:09
Вивьен - главная театралка семьи Анджелины Джоли
09:15
"Ой, моё колено!": Киану Ривз сломал коленную чашечку на съёмках
09:13
Дисней заявляет, что имел право уволить Джину Карано
04:40
Киберпреступность: третья по величине "экономика" мира
04:34
Испания отменяет схему "золотой визы"
13:45
Противостояние Илона Маска и Верховного суда Бразилии
13:39
TikTok работает над новым приложением для обмена фотографиями
03:05
Лара Крофт - икона эпохи видеоигр
03:01
Первый в мире прототип космической солнечной энергетической станции
07:18
Паводковые воды угрожают Сиднею
05:56
Пророссийский популист Петер Пеллегрини - новый президент Словакии
03:37
Популярные препараты для похудения Зипбаунд и Маунжаро теперь в дефиците
03:35
Новые откровенные фото Курта Кобейна и Кортни Лав будут опубликованы
06:34
Чудесное выздоровление малышки с органами вне тела
06:31
Судебные тяжбы Анджелины Джоли и Брэда Питта продолжаются
03:21
Ученые обнаружили связь между плохим самочувствием и недосыпом!
03:19
Джастин и Хейли Бибер не разводятся! Это всего лишь слухи!
04:45
Кейт Миддлтон - принцесса с большим сердцем
04:43
Майкл Дуглас и Скарлетт Йоханссон - родственники!
04:29
Каждое федеральное агентство США должно нанять директора по ИИ
Больше новостей
СобКор » Фото » Віртуальна екскурсія в музей культових комп'ютерів. ФОТО

Віртуальна екскурсія в музей культових комп'ютерів. ФОТО

Фото
2 222
0
Віртуальна екскурсія в музей культових комп'ютерів. ФОТО
З якоїсь причини старі комп'ютери не стали класикою. Мало хто утримує їх з такою ж турботою, як містять старовинні меблі або автомобілі.
Ймовірно, причина в тому, що вони не придатні для використання в сучасному світі навіть незважаючи на можливість функціонувати. На щастя, є люди, які піклуються про збереження комп'ютерів, що змінили світ. Ці комп'ютери потрапили в дбайливі руки співробітників музею Living Computers: Museum + Labs. Колеги з Smithsonian.com підготували чудовий розповідь про музеї і його експонати.

Музей Living Computers: Museum + Labs був створений в 2006 році одним із засновників компанії Microsoft Полом Алленом. Він зауважив, що багато комп'ютерів, з якими він ріс, просто пропадають. Люди викидають їх на смітник і деякі моделі вже просто неможливо знайти. Аллен вирішив зібрати все найзначніші комп'ютери в одному місці, і це місце було обладнане в Сіетлі.

Сьогодні за музеєм і його експонатами стежить Ларт Карлсон. Він же відповідає за поповнення музею, займаючись пошуком і реставрацією старих комп'ютерів. На це йде багато сил і часу. Комп'ютери та керівництва для користувачів доводиться очищати від цвілі. Деякі їх компоненти потрібно міняти на сучасні.



На відновлення одного комп'ютера може йти до двох років. Не мало часу і зусиль йде і на підтримку існуючих експонатів в робочому стані. На жаль, є комп'ютери, які до сих пір не вдається знайти. Музей давно полює за Apple Lisa і IBM 709.

Як ви могли зрозуміти, підготовка до відкриття теж зайняла чимало часу. Робота почалася в 2006 році, але тільки в 2012 році музей відкрився. У 2016 році з'явився другий поверх, на якому представлені більш сучасні технології: роботи, прилади віртуальної і доповненої реальності, штучний інтелект і багато іншого.

Проте перший поверх залишається найбільш цікавим, адже на ньому можна знайти 56 робочих комп'ютерів самих різних часів. Кожен з них можна використовувати, і це заохочується в музеї. Відвідувачі можуть зануритися в роботу на Windows 3.1 і першу ОС з графічним інтерфейсом від Apple.

Нещодавно в музеї почали з'являтися інсталяції, які повністю імітують обстановку 80-х років. Можна буде повністю зануритися в минуле, побачивши навколо себе не тільки старий комп'ютер, але і багато інших речей і предмети інтер'єру з минулого.

Ми знаємо, що не кожен наш читач зможе виявитися в Сіетлі і відвідати музей Living Computers: Museum + Labs. Пропонуємо познайомитися на нашому сайті з декількома найбільш цікавими експонатами. Ви зможете обговорити їх в нашому телеграм-чаті. Уявіть, що ви пішли в музей з друзями цілою групою, і ділитися враженнями можете не при живому спілкуванні, а через телеграм.

NorthStar Horizon



Компанія NorthStar була маленьким стартапом з 1977 року. Спочатку вона була заснована як Kentcky Fried Computers. Horizon продавався в дерев'яному корпусі за 1600 доларів. Заплативши ці гроші, комп'ютер доводилося збирати самостійно. Лише доплативши ще 300 доларів, можна було отримати готовий до роботи комп'ютер. Horizon був одним з перших персональних комп'ютерів з 18 мегабайтами пам'яті і флоппі-дисководом.

Tandy 1000



У 1984 році компанія Tandy з Техасу представила модель 1000. За її заявами, комп'ютер був здатний конкурувати з IBM PC, але коштував на 1000 доларів дешевше. Він продавався за 3000 доларів в магазинах RadioShack, які належали компанії Tandy. Відвідувачі музею Living Computers: Museum + Labs можуть пограти в багато класичні комп'ютерні ігри на Tandy 1000.

Xerox Alto



Комп'ютер Xerox Alto став прототипом того, що ми довгий час використовували щодня. Саме він продемонстрував графічний інтерфейс, миша і підключення до інших комп'ютерів по мережі. Варто було все це задоволення 12 тисяч доларів. Дозволити собі такий комп'ютер було складно. Цими комп'ютерами ніхто і не користувався, але саме їх ми повинні дякувати за графічний користувальницький інтерфейс, миша і Ethernet.

Apple II



Навіть в 1977 році для компанії Apple був важливий дизайн. Комп'ютер Apple II вражав тим, що все необхідне було укладено в один пластиковий корпус. Цей комп'ютер став неймовірно популярним. Його виробництво припинилося тільки в 1993 році. Саме він став серйозним інструментом для роботи.

Control Data Corporation CDC 6500



Цей комп'ютер коштував 8 мільйонів доларів. Він важив майже дві тонни і вимагав величезну площу для установки. Він не був створений для домашнього використання. Комп'ютери CDC використовували для обчислень такі компанії як Boeing і General Motors. Їх не можна назвати дійсно потужними за нинішніми мірками, але в 1964 році те, на що у комп'ютера IBM йшов цілий день, CDC 6500 робив за годину.

Digital Equipment Corporation PDP-8 / e



Цей комп'ютер з'явився в 1965 році за ціною 16 тисяч доларів. Тоді він вважався дуже компактним. PDP-8 був створений для інженерів, але поставлявся в школи та медичні установи. Саме цей комп'ютер відповідав за роботу екрану з новинами на Таймс Сквер і табло з рахунком на стадіоні Фенуей Парк в Бостоні. До того моменту, як PDP-8 був знятий з виробництва в 1990 році, вдалося продати 50 тисяч примірників.

Compaq DeskPro 386



Перед вами найшвидший персональний комп'ютер 1987 року. Він працював на операційній системі Windows / 386 з графічним призначеним для користувача інтерфейсом. Розробники написали досить багато програм для цього комп'ютера. Це зробило машину прекрасним інструментом для робочого столу в багатьох організаціях. Compaq DeskPro 386 працював на 32-бітному процесорі Intel, що зробило його вбивцею комп'ютерів IBM. Лише через 7 місяців компанія IBM змогла запропонувати альтернативу. Compaq DeskPro 386 коштував від 6500 до 8000 доларів.

Також дивіться: Забавні малюки, які розвеселять будь-якого своєю поведінкою

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.